Bij Smid Raadgevers...

...zit je goed!

Bij Smid Raadgevers...

...zit je goed!

SMID RAADGEVERS | ontzorgt | spiegelt | regisseert | creëert overzicht | helpt!

T 0523 22 54 00
M 06 106 554 96
E info@smidraadgevers.nl

Schakel ons in zodat jij je kunt focussen op datgene waar jij het beste in bent:, ONDERNEMEN!

BEDRIJFSSTRATEGIE, + GROEI EN ONTWIKKELING

HERSTRUCTURERING & BIJZONDER BEHEER

OVERNAME, + VERKOOP & FUSIE

FINANCIERING EN SMID FINANCIERINGSSCAN

BEDRIJFSSTRATEGIE +,GROEI EN ONTWIKKELING

“Een duidelijke sparringpartner, die zorgt voor overzicht en een standvastige koers”

 

Als ondernemer…

…ben je druk met je bedrijf en de dagelijkse gang van zaken. Daarbij ontbreekt het je waarschijnlijk aan tijd om altijd goed na te denken over de strategie, groei en ontwikkeling van je onderneming.

Smid GOscan©

Smid Raadgevers helpt je (op periodieke basis) om met een helicopterview naar je bedrijf en je omgeving te kijken en bedrijfskundige en financiële beslissingen te nemen. Dit gaat verder dan het alleen maken van een prognose, maar raakt alle facetten van je onderneming. Hierbij maken wij gebruik van onder meer Visonplanner© financieel managementsoftware en de Smid GOscan©.

Smid Raadgevers werkt graag samen met jou aan de verdere bestendige groei van je onderneming en voorziet je daarbij van overzichtelijke en scherpe (financiële) rapportages. De Raadgevers van Smid kunnen je ook begeleiden bij de implementatie en uitvoering. Daarbij kunnen we tevens een beroep doen op succesvolle (en bekende) oud-ondernemers met een bewezen track-record, die jou namens Smid Raadgevers – waar nodig en gewenst – op specifieke onderdelen kunnen coachen, adviseren of begeleiden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ondersteuning in de aansturing van jouw bedrijf en/of je medewerkers. 

Je kunt via Smid Raadgevers ook beroep doen op ervaren interim-managers die je tijdelijk kunnen assisteren.

HERSTRUCTURERING + BIJZONDER BEHEER

“Een kompas
in woelige tijden”

 

Kom je met je onderneming…

…in financieel zwaar weer terecht of dreig je daar in terecht te komen? Dit betekent veelal stress gecombineerd met veel emoties, terwijl je op dat moment adequaat en snel moet handelen.

Smid Raadgevers heeft alle expertise in huis om je onafhankelijk en objectief door het zware weer heen te loodsen.

Smid Raadgevers helpt je om een scherpe analyse te maken van de oorzaak. Is er sprake van een incident of een structureel probleem?

Op basis hiervan wordt een concreet, realistisch en haalbaar plan van aanpak opgesteld. Dit plan leidt tot herstel van de onderneming of tot een gecontroleerde beëindiging wanneer wij samen constateren dat er helaas onvoldoende perspectief is. Vaak zijn er verschillende aanvliegroute’s mogelijk met verschillende gevolgen voor jou als ondernemer, voor de financiële stakeholders (schuldeisers) en jouw medewerkers. Hierbij levert Smid Raadgevers altijd maatwerk.

De Raadgevers van Smid zijn zeer ervaren regisseurs in dit soort situaties met uitstekende referenties bij de verschillende grootbanken, een bewezen track-record en een krachtig relevant professioneel netwerk om jou hierin te begeleiden. Wij zorgen hierbij voor rust en overzicht en nemen – wanneer je dat wenst – de communicatie met bijvoorbeeld de bank, de Belastingdienst, investeerders en crediteuren voor jou uit handen. 

Met een jarenlange ervaring bij de afdeling Bijzonder Beheer van een grootbank weet Marcel –  nu voor ondernemers – met gevoel voor verhoudingen snel rust en overzicht voor alle betrokken partijen te creëren.

SCHAKEL ONS IN zodat jij je kunt focussen op datgene

waar jij het beste in bent: ONDERNEMEN!

OVERNAME + VERKOOP + FUSIE

“Een verkoopproces heeft niet alleen een harde en zakelijke kant. Je verkoopt een belangrijk deel van je leven. De Raadgevers van Smid begrijpen dit als geen ander en stellen jou centraal”

 

Er komt een moment…

…voor jou als ondernemer dat je nadenkt over een eventuele overname of verkoop van het bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld een bedrijfsopvolging zijn, een (strategische) fusie of samenwerking of een management buy-in/buy out. De Raadgevers van Smid begeleiden al jarenlang ondernemers bij deze transacties.

De belangen zijn altijd groot en er is sprake van een spannend en intensief proces. Dan is het goed om te weten dat er een raadgever en regisseur is die weet waar je op moet letten en je werk uit handen neemt. 

Naast de eigen expertise beschikt Smid Raadgevers over een krachtig professioneel netwerk van specialisten die waar nodig ingeschakeld kunnen worden om dit proces succesvol af te ronden. Wij verkopen of kopen een bedrijf niet voor jou maar samen met jou. Schakel ons in zodat jij je kunt focussen op datgene waar jij het beste in bent: ONDERNEMEN!

Het kopen van een bedrijf kun je niet alleen. De Raadgevers van Smid begeleiden je hier graag bij.

FINANCIERING EN SMID FINANCIERINGSSCAN©

“Financieren is maatwerk. De Raadgevers
van Smid begrijpen dit als geen ander”

 

Als je onderneemt of…

…een bedrijf wilt aankopen heb je (werk)kapitaal nodig. De Raadgevers van Smid helpen ondernemers al jarenlang bij het verkrijgen en structureren van (groei en overname)financiering. Wij kennen de weg in het (vaak ondoorzichtige) financieringslandschap en hebben directe contacten en korte lijnen met de grootbanken en andere verstrekkers van financiering.

Daarnaast beschikt Smid Raadgevers over een uitgebreid netwerk van investeerders en participatiemaatschappijen om waar nodig risicokapitaal voor jouw onderneming aan te kunnen trekken.

Ook ingeval van verliessituaties en verliesfinanciering is Smid Raadgevers in samenwerking met de bank, crediteuren en de Belastingdienst veelal in staat om financiële rust te brengen, zodat jij je kunt focussen op datgene waar jij het beste in bent: ONDERNEMEN!

Smid Financieringsscan©

Vaak heb je al een jarenlange relatie met je huidige bank/financier en heb je het niet in “top-of-mind” om te bekijken of je huidige financieringsstructuur, de tarieven en de aan de financier afgegeven zekerheden eigenlijk nog wel passend zijn. Vaak voel je zelf er niet prettig bij om dit gesprek met je bank aan te gaan of om je eens op andere mogelijkheden te oriënteren. De Raadgevers van Smid kennen de weg in financieringsland en kunnen  je hier met een bewezen jarenlang track-record objectief en onafhankelijk in adviseren. Wij maken hierbij onder meer gebruik van de Smid Financieringsscan © en nemen voor jou – wanneer je dat wenst – de communicatie met de bank of andere financiers uit handen.

Financieren is maatwerk en vraagt tegenwoordig creativiteit. Smid Raadgevers heeft voor jou alle expertise in huis om je hier bij te helpen.

PRIVACYVERKLARING

ALGEMENE VOORWAARDEN

Smid Raadgevers

Stelling 7
7773 ND Hardenberg

Postbus 124
7770 AC Hardenberg

Bel of mail ons
voor meer informatie

T 0523 22 54 00
M 06 106 55 496

E marcel@smidraadgevers.nl
I  www.smidraadgevers.nl

Openingstijden 
kantoor

maandag t/m vrijdag
08.00 - 17.00 uur

bereikbaarheid 24/7
M 06 106 55 496

Smid Raadgevers
Stelling 7 | 7773 ND Hardenberg
Postbus 124 | 7770 AC Hardenberg

Bel of mail ons
Voor meer informatie
T 0523 22 54 00
M 06 106 55 496
E marcel@smidraadgevers.nl
I  www.smidraadgevers.nl

Openingstijden
kantoor
maandag t/m vrijdag 08.00 - 17.00 uur
bereikbaarheid 24/7
M 06 106 55 496